GRATIS verzending vanaf € 49
KORTING op 3 producten

Toepassing en inname van omega-3 oliën

Toepassing en inname van omega-3 oliën

Veel mensen nemen NORSAN olie puur met een lepel. U kunt de olie echter ook als een “normaal” ingrediënt in de keuken gebruiken en direct in verschillende gerechten mengen. U kunt de olie bijvoorbeeld gemakkelijk door uw sinaasappelsap, smoothie of saladedressing mengen.

De mogelijkheden zijn talrijk en gevarieerd – laat je inspireren door onze receptsuggesties. Tot slot is inname in de vorm van capsules ook een praktisch alternatief voor veel mensen.

Ontdek hier waar u op moet letten bij het innemen van de oliën en hoe u ze optimaal in uw dagelijks leven kunt integreren – zo kunt u NORSAN Omega-3 oliën zonder problemen innemen.


Hier moet u op letten bij het innemen van omega-3

regelmatig gebruik van omega 3

1 Lepel omega-3 per dag

De algemene aanbevolen dosering is 2.000 mg omega-3 per dag. Dit blijkt uit wetenschappelijke studies en uit meer dan 30.000 van onze individuele vetzuuranalyses. Dit komt overeen met ongeveer 1 eetlepel Omega-3 Totaal en Omega-3 Arktis of 1 theelepel Omega-3 Vegan per dag. Als u nieuw bent met NORSAN, raden we vaak een dubbele dosering aan in een regulatiefase van ongeveer 3 maanden.

Regelmatige inname

Regelmatige inname is de sleutel tot succes. Elke dag een portie omega-3 – omdat het alleen mogelijk is om therapeutische en beschermende effecten te bereiken door ze regelmatig in te nemen.

regelmatig gebruik van omega 3
regelmatig gebruik van omega 3

Bij of na de maaltijd innemen

We raden aan omega-3 te nemen in combinatie met met een maaltijd.De reden hiervoor is een betere opname van de vetzuren in het lichaam. Op een lege maag wordt de vetvertering normaal gesproken niet gestimuleerd, waardoor het risico bestaat dat slechts een klein deel van de waardevolle olie daadwerkelijk door het lichaam wordt opgenomen. Het is belangrijk dat de olie niet wordt verhit. Het maakt niet uit of de olie ‘s ochtends, ‘s middags of ‘s avonds wordt ingenomen, het belangrijkste is om het te combineren met een maaltijd.

NORSAN als onderdeel van uw dieet

Als u een omega-3-tekort hebt, is het belangrijk om NORSAN omega-3-oliën te supplementeren zodat de omega-3-index en de omega-6/3-verhouding in het lichaam naar een gunstig niveau stijgen. Als u echter weer stopt met innemen, dalen de waarden en bent u weer terug bij het begin. Daarom is het belangrijk dat we een manier vinden om NORSAN oliën in ons leven te integreren als onderdeel van ons normale dieet op lange termijn. Bekijk de video om uit te vinden waarom we onze omega-3 oliën als voeding zien en hoe de oliën gemakkelijk onderdeel kunnen worden van uw dagelijks leven.

You are currently viewing a placeholder content from Default. To access the actual content, click the button below. Please note that doing so will share data with third-party providers.

More Information

Tips en trucs voor het innemen van omega-3

Het is niet zo eenvoudig om nieuwe routines in te stellen – daarom hebben we een aantal ideeën voor jullie als team verzameld: Wat hielp ons om elke dag aan onze omega-3 olie te denken en hoe kwamen we in een routine?

1) Vaste tijden

“In het begin helpt het als u een maaltijd kiest waarbij u de omega-3-olie altijd wilt innemen.“

Stefan – Logistiek

2) Probeer het uit

“Het is het beste om te testen wat voor u het beste werkt. Ik heb het eerst uitgeprobeerd – een lepeltje puur, door de ontbijtpap geroerd en in een smoothie. Mijn favoriet – in havermoutpap” ?“

Lisa – Marketing

3) Kleine herinneringen

“Of het nu een briefje op mijn bureau is, een dagelijkse omega-3 wekker op mijn mobiele telefoon of een briefje op de koelkast. Kleine herinneringsbriefjes helpen me om het me steeds weer te herinneren.”

Esther – Therapeuten buitendienst

4) Olie is olie

“In het begin was het ongebruikelijk voor mij om pure olie te nemen. Hoe vaak heb je een lepel olijfolie op zichzelf gehad? In het begin was het dus gewoon een kwestie van wennen.”

Serap – Apotheken buitendienst

5) Afwisseling is goed voor ons

“Op sommige dagen kom ik er gewoon niet aan toe om de fles uit de koelkast te halen – dan zijn de capsules het perfecte alternatief.”

Inga – specialistisch advies

6) Successen zijn meetbaar

 “Dankzij de vetzuuranalyse kon ik mijn vetzuurstatus controleren en zwart op wit zien wat de dagelijkse inname van omega-3 doet – dat motiveerde me.”.

Kerstin – Klantenservice

7) Info, info, info

“Door mijn dagelijkse werk met omega-3 leer ik elke dag iets nieuws en besef ik hoe belangrijk het is voor het lichaam. Daarom was ik meer gemotiveerd om de dagelijkse inname onder de knie te krijgen.

Kathi – Specialistisch advies

8) Net als de Noren

Haal de fles gewoon uit de koelkast en geniet meteen van een ijskoude slok – dat is wat ik ‘s ochtends doe na een duik in het fjord.”

Håvard – IT

9) Omega-3 olie – Een marathon, geen sprint

“Het was belangrijk voor mij om te beseffen dat omega-3 niet kan worden ingenomen als een kuur voor een korte periode. Het is essentieel voor het lichaam en is dagelijks nodig en wordt gebruikt in een groot aantal processen. Dus als u stopt met het innemen van omega-3, raken uw reserves snel uitgeput. Daarom is het des te belangrijker om ons te concentreren op inname op de lange termijn.

Joakim – algemeen directeur

Recepten met omega-3 olie

veganistische omega 3-oliën in de voeding

Smoothie met omega-3

Was de bramen zorgvuldig en doe ze in de blender. Pel de banaan, snijd in grote plakken en doe ook in de blender. Spoel de limoen af onder warm water, snijd doormidden en knijp met de hand uit boven de blender. Voeg nu het koude water toe. Mix vervolgens op hoge snelheid. Voeg indien nodig een beetje water toe om de gewenste consistentie te bereiken. Roer er dan 1 eetlepel Omega-3 Totaal of 1 theelepel Omega-3 Vegan door en versier met bramen en een schijfje limoen, indien gewenst.

veganistische omega 3-oliën in de voeding

Havermoutpap met omega-3

Giet 200 ml melk of cashewnootdrank in een pan en verwarm. Voeg 50 g havermout toe en breng al roerend aan de kook. Pel tegelijkertijd 2 bananen en snijd ze in plakjes. Verwarm het melk-havermoutmengsel op een laag vuur en blijf roeren tot de gewenste consistentie. Voeg nu 1/2 van de bananenschijfjes en 1 el cashewboter toe aan de pan en roer alles goed door elkaar. Giet de pap in een kom en decoreer met de overgebleven helft van de bananenschijfjes en voeg 1 el cashewboter toe. Verrijk iets afgekoelde pap met 1 el Omega-3 Totaal of 1 tl Omega-3 Vegan.

Aanbevelingen voor kinderen voor het gebruik en de inname van omega-3 oliën

GewichtDosering
9 kgElke 2 dagen 2,5 ml per dag (ca. 1/2 theelepel); bevat dagelijks 257 mg omega-3 vetzuren (of 515 mg per eetlepel)
17 kg2,5 ml per dag (ca. 1/2 theelepel); bevat 515 mg omega-3 vetzuren
35 kg5 ml per dag (ca. 1 theelepel); bevat 1.030 mg omega-3 vetzuren

Voor kinderen raden we onze Omega-3 Kids met heerlijke sinaasappelsmaak aan. Afhankelijk van het lichaamsgewicht raden we de dosering in de tabel aan.

In principe zijn al onze producten echter ook geschikt voor kinderen. Het is belangrijk dat de dosering wordt berekend op basis van het gewicht*.

Moeders die borstvoeding geven, voorzien zichzelf en hun kind van optimale voeding door dagelijks een supplement van 2000 mg omega-3 vetzuren (1 eetlepel) in te nemen.

* De aanbeveling van onze oliën is gebaseerd op een volwassene van 75 kg. Een kind van 15 kg zou daarom ongeveer ⅕ van de aanbeveling voor een volwassene nodig hebben.

Nuttige tips voor ouders

De Breiberg

Door verschillende soorten granenpap of fruitpuree te roeren, kunnen de kleintjes Kids Oil niet herkennen of proeven. Ouderschapsvaardigheden: stiekem en heimelijk erdoor roeren.
(Holger von NORSAN)

De vliegtuiglepel


Als de lepel in een vliegtuig verandert en papa en mama grappige geluiden maken, lichten de ogen van sommige kinderen op. En met veel plezier en spelletjes landt het vliegtuig op de tong. Let op: kans op morsen! Ouderlijke vaardigheden: Authentieke vluchtsimulatie
(Kerstin von NORSAN)

Het idee van de superkracht


Kinderen ervaren hun eigen vaardigheden volgens het sneller-hoger-verder principe en vinden alles wat deze waarden ondersteunt geweldig. Een dagelijkse lepel omega-3 zorgt er bijvoorbeeld voor dat de voetbal elke keer dat hij wordt geschopt een beetje hoger vliegt. Dit kan ook gemodelleerd worden voor volwassenen. Ouderschapsvaardigheden: Geloofwaardige presentatie met een kleine knipoog.
(Stefan von NORSAN)

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00