GRATIS verzending vanaf € 49
KORTING op 3 producten

Vragen?

NORSAN Producten

Heb je een vraag over onze omega-3 oliën en capsules? Vind de antwoorden hier.

Bestellen, verzenden, retourneren

Heeft u vragen over uw bestelling, de verzending of een eventuele retourzending? Vind de antwoorden hier.

Algemene vragen over omega-3 vetzuren

Heeft u een vraag over onze natuurlijke visoliën uit wilde vangst?Vind de antwoorden hier.

NORSAN Visolie

Heeft u een vraag over onze omega-3 oliën en capsules? Vind de antwoorden hier.

NORSAN Algenolie

Heeft u een vraag over onze plantaardige algenolie uit duurzame teelt? Misschien kunt u het antwoord hier al vinden.

Omega-3 Vegan

Omega-3 Capsules

Omega-3 Kids

Omega-3 Arktis

ALGEMENE VRAGEN OVER OMEGA-3 VETZUREN

Bij sommige ziekten kan een omega-3-tekort worden aangetoond en kan het verloop van de ziekte worden verlicht door de inname van omega-3-vetzuren. Over het algemeen wordt het westerse dieet meestal in verband gebracht met een omega-3-tekort. Directe symptomen worden niet echt opgemerkt omdat ze vaak al deel uitmaken van het dagelijks leven en mensen ermee hebben leren leven (slaapstoornissen, gebrek aan concentratie, spijsverteringsproblemen, enz.) Bovendien kunnen veel auto-immuunziekten worden veroorzaakt door een tekort aan omega-3-vetzuren, hoewel er eerder geen veranderingen in het lichaam zijn opgemerkt.

Het beste alternatief is nog steeds de conservatieve methode: door veel vis te eten, zoals makreel, zalm of haring. Maar zoals vermeld in de vraag “Hoeveel omega-3 bevat vis?”, zou je elke dag 100 g haring, 250 g zalm of 1,5 kg forel moeten eten om genoeg omega-3 binnen te krijgen (2 g per dag). Een andere bron van omega-3 is vlasolie en andere planten. Men gaat er echter van uit dat mariene omega-3 vetzuren (EPA/DHA) meer heilzame eigenschappen hebben dan plantaardige omega-3 vetzuren (ALA). Het menselijk lichaam kan slechts een klein percentage (0,5 – 10,0%) van ALA omzetten in EPA en DHA.

Het omega-3-gehalte van een vis hangt af van de soort. In haring zit ongeveer 2 g omega-3 per 100 g. Dit maakt haring een goede natuurlijke bron van omega-3 vetzuren. Tonijn, zalm en makreel zijn ook rijk aan omega-3 vetzuren, hoewel je voor 2 g omega-3 ongeveer 250 g zalm nodig hebt. In andere conventionele vissoorten zijn de omega-3-gehaltes vrij laag. Je moet bijvoorbeeld 1,5 kg forel consumeren om 2 g omega-3 op te nemen.

Ja, het is theoretisch mogelijk. Maar dan moet u wel grote hoeveelheden van bepaalde voedingsmiddelen consumeren. Realistisch gezien is dit echter, maar voor heel weinig mensen haalbaar. Om te zorgen voor de inname van ongeveer 2 g omega-3 vetzuren per dag, de dagelijkse dosis die artsen aanbevelen, zou u ongeveer 100 g haring, 150 g tonijn, 250 g zalm, 300 g makreel, 1,5 kg forel of 3 kg kabeljauw per dag moeten consumeren.

NORSAN ALGENOLIE

De NORSAN algenolie wordt met een laag gehalte aan verontreinigende stoffen gekweekt. Door de duurzame kweek worden de algen en dus ook de algenolie niet blootgesteld aan de natuurlijke verontreinigingen, zware metalen en PCB’s van de wereldzeeën. Desondanks wordt de algenolie tijdens de productie gereinigd en gecontroleerd.

Doorslaggevend voor de kwaliteit van de algenolie is de juiste selectie van de grondstof – de algen. De microalg Schizochytrium sp. vormt de basis voor onze veganistische algenolie. Dit type alg is een mariene microalg en bestaat uit microscopische eencellige algen. Deze algensoort komt oorspronkelijk uit mangrovebossen aan tropische kusten. Hij voedt zich uitsluitend met organisch en plantaardig materiaal, zoals dode bladeren. Het bijzondere aan deze alg is dat hij de twee zo belangrijke mariene omega-3 vetzuren, DHA en EPA, vormt.

Het omega-3-gehalte van een vis hangt af van de soort. In haring zit ongeveer 2 g omega-3 per 100 g. Dit maakt haring een goede natuurlijke bron van omega-3 vetzuren. Tonijn, zalm en makreel zijn ook rijk aan omega-3 vetzuren, hoewel je voor 2 g omega-3 ongeveer 250 g zalm nodig hebt. In andere conventionele vissoorten zijn de omega-3-gehaltes vrij laag. Je moet bijvoorbeeld 1,5 kg forel consumeren om 2 g omega-3 op te nemen.

Omega-3 Vegan wordt op een duurzame en milieuvriendelijke manier gekweekt. De microalgen die we gebruiken voor Omega-3 Vegan komen niet uit de zee. Door ze in kunstmatig zeewater te kweken, sparen we hulpbronnen en behouden we de voedingsbasis voor vis. Want ook vissen verrijken hun omega-3-gehalte via algen. Zo verstoren we het natuurlijke ecosysteem van de zee niet en worden de vis- en krillbestanden beschermd. We zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid tegenover de zee en haar bewoners en geven daarom graag iets terug. Het steunen van non-profitorganisaties die zich inzetten voor de bescherming van mariene habitats ligt ons na aan het hart.

Lijnzaadolie is de natuurlijke plantaardige olie met het hoogste omega-3-gehalte (meer dan 50%) en het gebruik ervan draagt bij aan een gezonde en evenwichtige voeding. Lijnzaadolie bevat echter niet de belangrijke omega-3 vetzuren EPA en DHA, die als bijzonder belangrijk voor de gezondheid worden beschouwd en die in de plantaardige algenolie zitten. Hoewel ons lichaam het alfa-linoleenzuur in lijnzaadolie tot op zekere hoogte kan omzetten in EPA en DHA (omzettingsfactor tussen 0,5% en 10%), is lijnzaadolie niet voldoende om een tekort aan EPA of DHA te compenseren.

Een plantaardige omega-3 olie met een hoog gehalte aan mariene omega-3 vetzuren (EPA en DHA) is NORSAN Algenolie – 100% visvrij.

De volgende kwaliteitsfactoren moeten worden gecontroleerd:

 • Rijk aan EPA en DHA (veel algenoliën bevatten alleen DHA).
 • Hoog gehalte aan omega-3
 • Zo natuurlijk mogelijke extractie van de olie, geen hogere concentratie omega-3 vetzuren in de olie.
 • Vooral gunstige analytische waarden zoals TOTOX-waarde, zware metalen en PCB’s
 • Duurzaamheid
 • Puur plantaardig en 100% vegan

Omega-3 Vegan Algae Oil voldoet aan deze criteria en weerspiegelt dus een hoge kwaliteitsstandaard.

NORSAN VISOLIE

Nu de oceanen steeds meer vervuild raken, heeft dit ook gevolgen voor de vissen in de wereldzeeën. Hoe hoger de vissen in de voedselketen zitten, hoe hoger de verontreiniging met PCB’s en zware metalen. Sardines hebben bijvoorbeeld lagere concentraties dan kabeljauw.

NORSAN oliën worden in Noorwegen zorgvuldig van PCB’s en zware metalen gezuiverd. Daarom vertonen de oliën ook in dit opzicht de beste waarden: Minder dan een vijfde van het EU-maximum en in vergelijking slechts 2% van de hoeveelheden in een portie (100 g) kabeljauw.

Doorslaggevend voor de kwaliteit van de visolie is de juiste selectie van de grondstof – de vis. NORSAN visolie is afkomstig van duurzame visserij (wilde vangst) en wordt in Noorwegen geproduceerd. Voor de visolie wordt voornamelijk kleine diepzeevissen uit de wilde vangst zoals sardines, makrelen en ansjovis gevangen en onmiddellijk aan boord verwerkt en gekoeld. De vis komt uitsluitend uit de Atlantische Oceaan. De kabeljauw die in NORSAN Kabeljauwolie wordt verwerkt, is ook afkomstig van wilde vangst, uit de Noordelijke IJszee voor de Noorse kust. Voor beide oliën hechten we veel belang aan de versheid van de olie, zodat er vaak slechts 2 tot 4 uur verstrijkt tussen de vangst en de verwerking.

Lijnzaadolie is de natuurlijke plantaardige olie met het hoogste omega-3-gehalte (meer dan 50%) en het gebruik ervan draagt bij aan een gezonde en evenwichtige voeding. Lijnzaadolie bevat echter niet de belangrijke omega-3 vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren worden als bijzonder belangrijk voor de gezondheid beschouwd en komen in vis- en algenolie voor. Hoewel ons lichaam het alfa-linoleenzuur in lijnzaadolie tot op zekere hoogte kan omzetten in EPA en DHA (omzettingsfactor tussen 0,5% en 10%), is lijnzaadolie niet voldoende om een tekort aan EPA of DHA te compenseren.

Omega-3 Vegan is een plantaardige omega-3 olie met een hoog gehalte aan mariene omega-3 vetzuren (EPA en DHA). Met slechts één theelepel per dag krijgt u 2.000 mg van de waardevolle mariene vetzuren binnen – 100% visvrij.

De volgende kwaliteitsfactoren moeten worden gecontroleerd:

 • Lage niveaus van milieuverontreinigende stoffen en polychloorbifenylen (PCB’s).
 • Duurzame en hoogwaardige visserij
 • Aangename smaak
 • Natuurlijke visolie van wilde vangst
 • Juiste dosering

NORSAN visoliën en kabeljauwoliën voldoen aan deze criteria en weerspiegelen dus een hoge kwaliteitsstandaard.

Veel omega-3 producten bestaan uit visolieconcentraten, die door verschillende chemische processen worden geëxtraheerd en hoger worden geconcentreerd. Als gevolg hiervan bevatten deze concentraten vaak slechts 2-3 verschillende vetzuren. Ter vergelijking: de inhoud van een natuurlijk visoliecomplex bestaat uit meer dan 50 verschillende vetzuren, die op verschillende manieren positieve effecten hebben op het lichaam en gelijk staan aan het eten van vis. Bovendien is het risico op oxidatie lager bij natuurlijke visolie, omdat het stabielere vetzuurverbindingen zijn.

OLIJFOLIE

Net als alle koudgeperste oliën mag onze olijfolie alleen worden gebruikt voor de bereiding van koude of lichtwarme gerechten. Door frituren zouden de vele goede ingrediënten verloren gaan.

Ja, al onze producten zijn glutenvrij.

De olijfolie “Oro del Desierto” die we gebruiken in sommige van onze producten (Total, Vegan en KIDS) wordt geleverd door Rafael uit Spanje en zijn traditionele familieboerderij, waar zij volgens strenge biologische richtlijnen werken. De olijfboomgaarden bevinden zich in een kleine vallei in Tabernas (Almería) in het zuiden van Spanje in de buurt van Málaga, waar er meer dan 3000 zonuren per jaar zijn en het droge, stabiele klimaat zorgt voor dit speciale product.

OMEGA-3 ARKTIS

Nu de oceanen steeds meer vervuild raken, heeft dit ook gevolgen voor de vissen in de wereldzeeën. Hoe lager de vissen in de voedselketen zitten, hoe hoger het gehalte aan PCB’s en zware metalen. Sardines hebben bijvoorbeeld een lagere waarde dan kabeljauw.

NORSAN kabeljauwolie wordt in Noorwegen voorzichtig gezuiverd van PCB’s en zware metalen. De Omega-3 Arktis olie laat dus ook in dit opzicht de beste waarden zien: Minder dan een vijfde van de EU-maximumlimiet en relatief slechts 2% van de hoeveelheden in een portie (100 g) kabeljauw. Als er dagelijks één theelepel omega-3 Arktis-olie wordt geconsumeerd, vertegenwoordigt dit slechts ongeveer 10% van de gemiddelde dagelijkse inname van PCB’s uit andere voedingsmiddelen.

Een overdosis is mogelijk, maar heel moeilijk te realiseren. Theoretisch zou hiervoor meer dan een derde van het flesje per dag ingenomen moeten worden. De gevolgen van een overdosis zouden zijn:

 • Blauwe plekken en
 • bloedverdunning.

De Omega-3 Arktis bestaat uit een kabeljauwolie (rijk aan DHA). De kabeljauwolie is afkomstig van duurzame visserij (wilde vangst) en wordt geproduceerd in Noorwegen. Cruciaal voor de kwaliteit van de kabeljauwolie is de juiste selectie van de grondstof, namelijk de kabeljauw. De voedselrijke koude Noordelijke IJszee, waar de kabeljauw opgroeit en leeft, zorgt voor een unieke en hoge kwaliteit. De natuurlijke Omega-3 Arktis Kabeljauwolie is afkomstig van in het wild gevangen kabeljauw. Het vangstgebied ligt direct voor de Noorse kust. De gevangen vis wordt binnen 2 uur verwerkt. Om de vangst zo vers mogelijk te leveren, varen de boten van de vissersvloot elke dag de haven binnen.

Het van nature aanwezige jodium wordt aanzienlijk uitgefilterd tijdens het zachte zuiveringsproces. Laboratoriumanalyses van NORSAN Omega-3 Arktis bevestigen een jodiumgehalte van < 10 µg in de aanbevolen dagelijkse dosis (10 ml).

Ja, al onze producten zijn glutenvrij.

Ons lichaam heeft het vermogen om verontreinigende stoffen te elimineren. Dit kan via de organen huid, nieren, lever, lymfe en darmen. Door het zeer lage gehalte aan schadelijke stoffen in NORSAN Kabeljauwolie is de inname van kabeljauwolie dan ook onschadelijk wat betreft toxische bestanddelen. De lage gehaltes aan schadelijke stoffen worden door ons lichaam op natuurlijke wijze herkend en uitgescheiden.

Een fles Omega-3 Arktis bevat 200 ml. Met de aanbevolen dagelijkse dosis van 10 ml (1 eetlepel) per dag, is één flesje ongeveer 20 dagen houdbaar. De ongeopende fles moet op een droge plaats en niet boven 25 °C bewaard worden. Eenmaal geopend moet u de fles in de koelkast bewaren en binnen 45 dagen consumeren.

Omega-3 Arktis (200 ml) met citroensmaak is een natuurlijke, hooggedoseerde maar niet-geconcentreerde kabeljauwolie van 100% Arctische, wildgevangen vis.

Ingrediënten:
Visolie (kabeljauwolie uit de Noord-Atlantische Oceaan), gemengde tocoferolen (vitamine E), biologische citroenolie.

De aanbevolen dagelijkse dosis is 10 ml, wat overeenkomt met één eetlepel. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden, tenzij anders door uw arts voorgeschreven.

NORSAN heeft een van de meest prestigieuze certificaten in de industrie ontvangen, “Friend of the Sea”. Dit garandeert een bijdrage aan de bescherming van het milieu en vooral van de wereldzeeën door een objectieve controle-instantie. Het is onder andere bedoeld om ervoor te zorgen dat de wereldwijde mariene habitat behouden blijft. Daarom halen we onze vis alleen uit wateren die niet worden overbevist en die door FOS als duurzaam gecertificeerd worden. We vermijden ook vispraktijken die bijvangst van bedreigde soorten aanmoedigen en maken onze productieprocessen zo energiezuinig mogelijk. Daarnaast ligt het steunen van non-profitorganisaties die zich actief inzetten voor de bescherming van de oceanen ons na aan het hart. We ontvangen daarom graag nieuwe suggesties voor duurzame projecten en organisaties die we kunnen steunen. U bent van harte welkom om deze per e-mail naar ons te sturen.

De samenstelling van Omega-3 Arctic met kabeljauwolie (waarden berekend op een eetlepel (10 ml)):

EPA (eicosapentaeenzuur) = 700 mg,
DHA (docosanhexaeenzuur) = 1.060 mg,
Vitamine A = 546 IE
Vitamine E = 8,8 mg (gemengde tocoferol).

Omega-3 Arctic bevat geen jodium.

U kunt de Omega-3 Arctic zonder problemen op elk moment van de dag innemen. Om ervoor te zorgen dat het lichaam de Omega-3 olie optimaal opneemt en verwerkt, raden we aan om de olie aan het eind van de middag in te nemen, omdat de biologische beschikbaarheid overdag het beste is. U kunt de olie bij of met een maaltijd innemen, maar dit is geen must..

De Omega-3 Total is visolie, die een hoog EPA-gehalte heeft. Dit betekent dat het vooral verantwoordelijk is voor het behoud van normale bloedlipidenniveaus, bloeddrukniveaus en voor de ondersteuning van de hartfunctie, maar het wordt ook vaak voor zijn ontstekingsremmende effecten genomen(bijv. bij reuma). We raden het aan als therapeutische olie wanneer er al sprake is van een bestaande ziekte/bestaande aandoening.

De Omega-3 Arctic is visolie die uitsluitend uit kabeljauw wordt gewonnen. Het DHA-gehalte is hier hoger en wordt daarom steeds meer gebruikt om de hersenfunctie te ondersteunen en een normaal gezichtsvermogen te behouden. Het is een olie die we ook aanbevelen voor preventie en daarom wordt hier een lagere dagelijkse dosis vastgesteld, die natuurlijk ook verhoogd kan worden.

OMEGA-3-CAPSULES

Nu de oceanen steeds meer vervuild raken, heeft dit ook gevolgen voor de vissen in de wereldzeeën. Hoe lager de vissen in de voedselketen zitten, hoe hoger het gehalte aan PCB’s en zware metalen. Sardines hebben bijvoorbeeld lagere gehaltes dan kabeljauw.

De NORSAN visolie, die we gebruiken voor onze Omega-3 capsules, wordt in Noorwegen zorgvuldig gezuiverd van PCB’s en zware metalen. De olie vertoont dus ook in dit opzicht de beste waarden: Minder dan een vijfde van het EU-maximum en in vergelijking slechts 2% van de hoeveelheden in een portie (100 g) kabeljauw. Als er dagelijks 4 capsules omega-3 worden ingenomen, vertegenwoordigt dit slechts ongeveer 10% van de gemiddelde dagelijkse inname van PCB’s uit andere voedingsmiddelen.

De hoge kwaliteit van de grondstoffen betekent dat er geen onaangename oprispingen optreden na het innemen van de omega-3-capsules. De “versheid” van de olie is belangrijk. Tussen de vangst van de vis en de verwerking verstrijken slechts vier uur. Het unieke en voorzichtige verwerkings- en zuiveringsproces garandeert de hoge kwaliteit van NORSAN visolie. Dankzij deze factoren is er geen onaangename oprisping na inname.

Een capsule is ongeveer 2,5 cm groot.

De therapeutische dosis is meer dan 2.000 mg omega-3 vetzuren per dag. Dit komt overeen met ongeveer 5 capsules omega-3. Deze aanbevolen dosering is gebaseerd op de empirische waarden van meer dan 3000 vetzuuranalyses en wordt daarom als empirisch getest beschouwd.

Kinderen en jongeren kunnen de omega-3-capsules ook zonder problemen innemen. De volgende vuistregel moet in acht worden genomen: 2.000 mg omega-3 vetzuren (5 capsules) zijn geschikt voor een volwassen persoon die 70 kg of meer weegt. Dit betekent dat een kind van 35 kg 2 1/2 capsule per dag moet innemen.

Speciaal voor de behoeften van kinderen hebben we Omega-3 Kids ontwikkeld. Voor een goede ontwikkeling van een kind zijn de twee mariene omega-3 vetzuren EPA en DHA belangrijk. Daarom bevat Omega-3 Kids een combinatie van kabeljauwolie (rijk aan DHA) en visolie (rijk aan EPA) in een geschikte verhouding.

Een capsule bevat 1 gram visolie. Dit komt overeen met 375 mg omega-3 vetzuren per capsule.

Ons lichaam heeft het vermogen om vervuilende stoffen te elimineren. Dit kan via de organen: huid, nieren, lever, lymfe en darmen. Door de zeer lage belasting met schadelijke stoffen van NORSAN visolie, is de inname van visolie onschadelijk wat betreft toxische ingrediënten. De kleine hoeveelheden schadelijke stoffen worden door ons lichaam op natuurlijke wijze herkend en uitgescheiden.

Een verpakking Omega-3 capsules bevat 120 capsules. Met de aanbevolen dagelijkse dosering van 4 capsules per dag is één potje voldoende voor ongeveer 30 dagen. Het ongeopende potje moet worden bewaard op een droge plaats en niet boven 25° C. Nadat je het geopend hebt, kan het zonder problemen droog bewaard blijven – het hoeft niet in de koelkast bewaard te worden. Kijk op het product voor de minimale houdbaarheidsdatum.

De aanbevolen dagelijkse dosis is 4 capsules, die 1.500 mg omega-3 vetzuren bevatten. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet overschrijden, tenzij anders door uw arts voorgeschreven.

NORSAN heeft een van de meest prestigieuze certificaten in de industrie “Friend of the Sea” ontvangen. Dit garandeert een bijdrage aan de bescherming van het milieu en in het bijzonder de wereldzeeën door een objectieve testinstantie. Het is onder andere bedoeld om ervoor te zorgen dat de wereldwijde mariene habitat behouden blijft. Daarom halen we onze vis alleen uit wateren die niet worden overbevist en die door FOS als duurzaam gecertificeert zijn. We vermijden ook vispraktijken die bijvangst van bedreigde soorten aanmoedigen en maken onze productieprocessen zo energiezuinig mogelijk. Daarnaast ligt het steunen van non-profitorganisaties die zich actief inzetten voor de bescherming van de oceanen ons na aan het hart. We ontvangen daarom graag nieuwe suggesties voor duurzame projecten en organisaties die we kunnen steunen. U bent van harte welkom om deze per e-mail naar ons te sturen.

De samenstelling van het omega-3 totaal met visolie (waarden berekend tot één eetlepel (8 ml):

EPA (eicosapentaeenzuur) = 856 mg,
DHA (docosanhexaeenzuur) = 368 mg,
Vitamine E = 2,4 mg (gemengde tocoferol).

U kunt de omega-3-capsules zonder problemen op elk moment van de dag innemen. Om ervoor te zorgen dat het lichaam de omega-3-capsules optimaal opneemt en verwerkt, raden we aan de capsules aan het eind van de middag in te nemen, omdat de biologische beschikbaarheid overdag het best is. U kunt de capsules voor of na een maaltijd innemen – maar dit is geen must. Neem de capsules in met voldoende water.

Doorslaggevend voor de kwaliteit van de omega-3-capsules is de kwaliteit van de visolie en dus de juiste selectie van de grondstof – de vis. De Omega-3 capsules bevatten dezelfde visolie die we gebruiken voor onze Omega-3 Total. Vissen die gebruikt worden voor NORSAN visolie zijn voornamelijk kleine diepzeevisjes uit de wilde vangst zoals sardines, makreel en ansjovis. Deze worden gevangen, direct aan boord verwerkt en gekoeld. De vis komt uitsluitend uit de Atlantische Oceaan. De NORSAN visolie wordt niet als bijproduct uit de vislever geëxtraheerd, maar rechtstreeks uit het visvlees. Vaak zit er slechts 4 uur tussen de vangst en de overdracht naar de productie.

De gelatine die gebruikt wordt in de NORSAN Omega-3 capsules (Total, Arctis, KIDS Jelly) is gelatine van runderen. Gemodificeerd aardappelzetmeel wordt in onze Omega-3 Vegan capsules gebruikt.

De meervoudig onverzadigde omega-3 vetzuren zijn erg gevoelig en kunnen gemakkelijk worden afgebroken. Om de kwetsbare vetzuren te beschermen, bevatten de Omega-3-capsules rozemarijnextract als natuurlijke, krachtige antioxidant.

OMEGA-3 KIDS

Nu de oceanen steeds meer vervuild raken, heeft dit ook gevolgen voor de vissen in de wereldzeeën. Hoe lager de vissen in de voedselketen zitten, hoe hoger het gehalte aan PCB’s en zware metalen. Sardines hebben bijvoorbeeld een lagere waarde dan kabeljauw.

De NORSAN visoliën en kabeljauwoliën worden in Noorwegen zorgvuldig gezuiverd van PCB’s en zware metalen. De Omega-3 Kids olie laat dus ook in dit opzicht de beste waarden zien: Minder dan een vijfde van het EU-maximum en in vergelijking slechts 2% van de hoeveelheden in een portie (100 g) kabeljauw. Als dagelijks één theelepel Omega-3 Kids olie wordt geconsumeerd, vertegenwoordigt dit slechts ongeveer 10% van de gemiddelde dagelijkse inname van PCB’s uit andere voedingsmiddelen.

Een overdosis is mogelijk, maar heel moeilijk te realiseren. Theoretisch zou hiervoor meer dan een derde van het flesje per dag ingenomen moeten worden. De gevolgen van een overdosis zouden zijn:

 • Blauwe plekken en
 • bloedverdunning.

De Omega-3 Kids bestaat uit kabeljauwolie (rijk aan DHA) en visolie (rijk aan EPA). De visoliën zijn afkomstig van duurzame visserij (wild gevangen) en worden geproduceerd in Noorwegen. Cruciaal voor de kwaliteit van de visoliën is de juiste selectie van de grondstof – de vis dus. Voornamelijk voor de visolie wordt kleine diepzeevis uit wilde vangst zoals sardines, makrelen en ansjovis gevangen en onmiddellijk aan boord verwerkt en gekoeld. De vis komt uitsluitend uit de Atlantische Oceaan. De kabeljauw die verwerkt wordt in kabeljauwolie is ook afkomstig van wilde vangst, uit de Noordelijke IJszee voor de Noorse kust. Voor beide oliën hechten we veel belang aan de versheid van de olie, zodat er vaak maar 2 tot 4 uur verstrijkt tussen de vangst en de verwerking.

Ja, al onze producten zijn glutenvrij.

Lijnzaad- en hennepolie hebben een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren in de vorm van α-linoleenzuur (ALA). Het probleem is dat het lichaam het vetzuur ALA eerst moet omzetten in de eigenlijk belangrijke vetzuren EPA en DHA. Onze enzymen kunnen echter maar maximaal 10% van ALA omzetten in EPA en zelfs maximaal 0,5% in DHA. Zelfs met een zeer hoge inname van ALA is het dus niet mogelijk om goede EPA en DHA (de werkelijk belangrijke omega-3 vetzuren) waarden te bereiken.

Omega-3 Vegan is een plantaardige omega-3 olie met een hoog gehalte aan mariene omega-3 vetzuren (EPA en DHA). Met slechts één theelepel per dag krijgt u 2.000 mg van de waardevolle mariene vetzuren binnen – 100% visvrij. Omega-3 Vegan kan ook zonder problemen door kinderen en jongeren worden ingenomen. De volgende vuistregel moet in acht worden genomen: 2.000 mg omega-3 vetzuren (1 theelepel/5 ml) zijn geschikt voor een volwassen persoon van 70 kg of meer. Dit betekent bijvoorbeeld voor een kind van 35 kg 1/2 theelepel omega-3 per dag of 1 theelepel om de 2e dag.

Het innemen van een olie puur, of het nu vis-, olijf- of koolzaadolie is, is voor velen in het begin iets onbekends – vooral voor de allerkleinsten onder ons. We kunnen dat absoluut begrijpen en daarom raden we aan om de olie gewoon in het dagelijkse dieet van het kind te integreren. Probeer een theelepel Omega-3 Kids toe te voegen aan het sap, de yoghurt of de ontbijtgranen van uw kind.

Ons lichaam heeft het vermogen om vervuilende stoffen te elimineren. Dit kan via de organen: huid, nieren, lever, lymfe en darmen. Door de zeer lage belasting met schadelijke stoffen van NORSAN visolie, is de inname van visolie onschadelijk wat betreft toxische ingrediënten. De kleine hoeveelheden schadelijke stoffen worden door ons lichaam op natuurlijke wijze herkend en uitgescheiden.

Omega-3 Kids bevat een combinatie van kabeljauwolie (rijk aan DHA) en visolie (rijk aan EPA) in een geschikte verhouding. Hieraan is 20% biologische koudgeperste olijfolie toegevoegd als antioxidant en biologische sinaasappelolie voor de sinaasappelsmaak.

Ingrediënten:
Visolie, olijfolie, gemengde tocoferol (vitamine E), biologische sinaasappelolie.

Eén fles Omega-3 Kids bevat 150 ml. Met de aanbevolen dagelijkse dosis van 5 ml (1 theelepel) per dag. Het flesje is voldoende voor ongeveer 30 dagen. De ongeopende fles moet worden bewaard op een droge plaats en niet boven 25 °C. Eenmaal geopend moet u de fles in de koelkast bewaren en binnen 45 dagen consumeren.

De dagelijkse dosis varieert afhankelijk van de leeftijd van het kind. Wij raden aan:

 • Children 2 to 5 years of age half a teaspoon (2.5 ml) daily.
 • children over 6 years of age one teaspoon (5 ml) daily.

This contains 560 mg of omega-3 fatty acids or 1,120 mg of omega-3 fatty acids.

Do not exceed the recommended daily intake unless otherwise directed by your physician.

NORSAN heeft een van de meest prestigieuze certificaten in de industrie ontvangen, “Vriend van de zee”. Dit garandeert een bijdrage aan de bescherming van het milieu en in het bijzonder de wereldzeeën door een objectieve testinstantie. Het is onder andere bedoeld om ervoor te zorgen dat de wereldwijde mariene habitat behouden blijft. Daarom halen we onze vis alleen uit wateren die niet worden overbevist en door FOS als duurzaam zijn gecertificeerd. We vermijden ook vispraktijken die bijvangst van bedreigde soorten aanmoedigen en maken onze productieprocessen zo energiezuinig mogelijk. Daarnaast ligt het steunen van non-profitorganisaties die zich actief inzetten voor de bescherming van de oceanen ons na aan het hart. We ontvangen daarom graag nieuwe suggesties voor duurzame projecten en organisaties die we kunnen steunen. U bent van harte welkom om deze per e-mail naar ons te sturen.

De primaire smaak is die van olijfolie en sinaasappel. De olie smaakt niet naar vis en heeft dus een zeer aangename smaak zonder oprispingen.

De samenstelling van Omega-3 Kids met visolie en kabeljauwolie (waarden berekend tot een theelepel (5 ml)):

EPA (eicosapentaeenzuur) = 530 mg,
DHA (docosanhexaeenzuur) = 371 mg,
Vitamine A = 239 IE
Vitamine E = 3,6 mg (gemengde tocoferol).

Omega-3 Kids kan zonder problemen op elk moment van de dag worden ingenomen. Om ervoor te zorgen dat de Omega-3 olie optimaal door het lichaam wordt opgenomen en verwerkt, raden we aan om de olie aan het eind van de middag in te nemen, omdat de biologische beschikbaarheid overdag het beste is. U kunt de Omega-3 Kids bijvoorbeeld ‘s ochtends aan uw kind geven in de pap, yoghurt of muesli.

OMEGA-3 TOTAL

Nu de oceanen steeds meer vervuild raken, heeft dit ook gevolgen voor de vissen in de wereldzeeën. Hoe lager de vissen in de voedselketen zitten, hoe hoger het gehalte aan PCB’s en zware metalen. Sardines hebben bijvoorbeeld lagere gehaltes dan kabeljauw.

De NORSAN visolie, die we gebruiken voor onze Omega-3 Total, wordt in Noorwegen zorgvuldig gezuiverd van PCB’s en zware metalen. Daarom vertoont de olie ook in dit opzicht de beste waarden: Minder dan een vijfde van het EU-maximum en in vergelijking slechts 2% van de hoeveelheden in een portie (100 g) kabeljauw. Als er dagelijks één eetlepel omega-3-olie wordt geconsumeerd, vertegenwoordigt dit slechts ongeveer 10% van de gemiddelde dagelijkse inname van PCB’s uit andere voedingsmiddelen.

Een overdosis is mogelijk, maar heel moeilijk te realiseren. Theoretisch zou hiervoor meer dan een derde van het flesje per dag ingenomen moeten worden. De gevolgen van een overdosis zouden zijn:

 • Blauwe plekken en
 • bloedverdunning.

Doorslaggevend voor de kwaliteit van de visolie is de juiste selectie van de grondstof, namelijk de vis. Voornamelijk kleine diepzeevis uit wilde vangsten zoals sardines, makreel en ansjovis worden gevangen en onmiddellijk aan boord verwerkt en gekoeld. De vis komt uitsluitend uit de Atlantische Oceaan. De NORSAN visolie wordt niet als bijproduct uit de vislever gewonnen, maar rechtstreeks uit het visvlees. Vaak zit er slechts 4 uur tussen de vangst en de overdracht naar de productie.

De therapeutische dosering is meer dan 2000 mg omega-3 vetzuren per dag. Dit komt overeen met één eetlepel Omega-3 Total Oil. Deze aanbevolen dosering is gebaseerd op de empirische waarden van meer dan 3000 vetzuuranalyses en wordt daarom als empirisch getest beschouwd.

Daarom geldt voor de preventieve verzorging van je lichaam een dagelijkse inname van ook een eetlepel Omega-3 Total.

Kinderen en tieners kunnen Omega-3 Total ook zonder problemen innemen. De volgende vuistregel moet in acht worden genomen: 2.000 mg omega-3 vetzuren (1 eetlepel/8 ml) zijn geschikt voor een volwassen persoon van 70 kg of meer. Voor een kind van 35 kg betekent dit bijvoorbeeld 1/2 eetlepel of 1 theelepel Omega-3 Total per dag.

Speciaal voor de behoeften van kinderen hebben we Omega-3 Kids ontwikkeld. Voor een goede ontwikkeling van een kind zijn de twee mariene omega-3 vetzuren EPA en DHA belangrijk. Daarom bevat Omega-3 Kids een combinatie van kabeljauwolie (rijk aan DHA) en visolie (rijk aan EPA) in een geschikte verhouding.

Een dagelijkse dosis, 1 eetlepel/8 ml, bevat 2000 mg omega-3 en 20µg vitamine D3/800 IU.

De vitamine D3 komt van schapenwol en wordt achteraf toegevoegd aan onze Omega-3 Total, omdat de onvermijdelijke stap van het zuiveren van de visolie, ook de vitamine D van de vis uit de visolie haalt.

De inname van Omega-3 Total is niet problematisch. Door de slechte vetoplosbaarheid van histamine is professioneel geproduceerde visolie onschadelijk voor histamine en heeft daarom geen bijwerkingen voor mensen met histamine-intolerantie.

Ja, al onze producten zijn glutenvrij.

Lijnzaad- en hennepolie hebben een hoog gehalte aan omega-3 vetzuren in de vorm van α-linoleenzuur (ALA). Het probleem is dat het lichaam het vetzuur ALA eerst moet omzetten in de eigenlijk belangrijke vetzuren EPA en DHA. Onze enzymen kunnen echter maar maximaal 10% van ALA omzetten in EPA en zelfs maximaal 0,5% in DHA. Zelfs met een zeer hoge inname van ALA is het dus niet mogelijk om goede EPA en DHA (de werkelijk belangrijke omega-3 vetzuren) waarden te bereiken.


Omega-3 Vegan is een plantaardige omega-3 olie met een hoog gehalte aan mariene omega-3 vetzuren (EPA en DHA). Met slechts één theelepel per dag krijgt u 2.000 mg van de waardevolle mariene vetzuren binnen – 100% visvrij. Omega-3 Vegan kan ook zonder problemen door kinderen en jongeren worden ingenomen. De volgende vuistregel moet in acht worden genomen: 2.000 mg omega-3 vetzuren (1 theelepel/5 ml) zijn geschikt voor een volwassen persoon van 70 kg of meer. Dit betekent bijvoorbeeld voor een kind van 35 kg 1/2 theelepel omega-3 per dag of 1 theelepel om de 2e dag.

Omega-3 Total (200 ml) bestaat uit een natuurlijke hooggedoseerde, maar niet geconcentreerde visolie van wildgevangen vis, een biologische koudgeperste olijfolie als antioxidant en een biologische citroenolie (ook verkrijgbaar als natuurlijk).


Ingrediënten:


Visolie, olijfolie, cholecalciferol (vitamine D), gemengde tocoferol (vitamine E), biologische citroenolie.

Eén fles Omega-3 Total bevat 200 ml. Met de aanbevolen dagelijkse dosis van 8 ml (1 eetlepel) per dag, is één flesje ongeveer 25 dagen houdbaar. De ongeopende fles moet worden bewaard op een droge plaats en niet boven 25° C. Eenmaal geopend moet u de fles in de koelkast bewaren en binnen 45 dagen consumeren.

De aanbevolen dagelijkse dosis is 8 ml, wat overeenkomt met één eetlepel. Overschrijd de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet, tenzij anders door de arts voorgeschreven.

NORSAN heeft een van de meest prestigieuze certificaten in de industrie “Vriend van de zee” ontvangen. Dit garandeert een bijdrage aan de bescherming van het milieu en vooral de wereldzeeën door een objectieve testinstantie. Het is onder andere bedoeld om ervoor te zorgen dat de mariene habitat behouden blijft. Daarom halen we onze vis alleen uit wateren die niet worden overbevist en die door FOS als duurzaam zijn gecertificeerd. We vermijden ook vispraktijken die bijvangst van bedreigde soorten aanmoedigen en maken onze productieprocessen zo energiezuinig mogelijk. Daarnaast ligt het steunen van non-profitorganisaties die zich actief inzetten voor de bescherming van de oceanen ons na aan het hart. We ontvangen daarom graag nieuwe suggesties voor duurzame projecten en organisaties die we kunnen steunen. U bent van harte welkom om deze per e-mail naar ons te sturen.

De primaire smaak is die van olijfolie. De olie smaakt niet naar vis en heeft dus een zeer aangename smaak zonder oprispingen. De citroensmaak bevat ook biologsiche citroenolie, wat extra bijdraagt aan een aangename smaak.

De samenstelling van Omega-3 Totaal met visolie (waarden berekend op één eetlepel (8 ml)):

EPA (eicosapentaeenzuur) = 1.120 mg,
DHA (docosanhexaeenzuur) = 536 mg,
Vitamine D = 20 microgram / 800 IU,
vitamine E = 3,2 mg (gemengde tocoferol) en
eiwit = 0,0 g, omdat het ervan aangepast werd

U kunt Omega-3 Total zonder problemen op elk moment van de dag innemen. Om ervoor te zorgen dat de omega-3 olie optimaal door het lichaam wordt opgenomen en verwerkt, raden we aan om de olie aan het eind van de middag in te nemen, omdat volgens sommige onderzoeken de biologische beschikbaarheid overdag het beste is. U kunt de olie bij of met een maaltijd innemen – maar dit is geen must.

De Omega-3 Total olie bestaat voor ongeveer 25% uit een koudgeperste biologische olijfolie. De olijven worden vroeg geoogst, binnen maximaal 4 uur geperst en garanderen zo een hoog percentage polyfenolen, die samen met de heilzame omega-3 vetzuren een zeer goede antioxiderende werking in de visolie hebben. De omega-3 meervoudig onverzadigde vetzuren zijn namelijk erg kwetsbaar en kunnen gemakkelijk worden afgebroken. Om de kwetsbare vetzuren te beschermen, bevat Omega-3 Total olie een biologische en koudgeperste olijfolie met flavonoïden als een natuurlijke krachtige antioxidant.

OMEGA-3 VEGAN

De Omega-3 Vegan algenolie wordt gekweekt met een laag gehalte aan vervuilende stoffen. Door de duurzame kweek worden de algen en dus ook de algenolie niet blootgesteld aan de natuurlijke verontreinigingen, zware metalen en PCB’s van de wereldzeeën. Desondanks wordt de algenolie tijdens de productie gereinigd en gecontroleerd.

Een overdosis is mogelijk, maar heel moeilijk te realiseren. Theoretisch zou hiervoor meer dan een derde van het flesje per dag ingenomen moeten worden. De gevolgen van een overdosis zouden zijn:

 • Blauwe plekken en
 • bloedverdunning.

Het omega-3-gehalte van een vis hangt af van de soort. In haring zit ongeveer 2 g omega-3 per 100 g. Dit maakt haring een goede natuurlijke bron van omega-3 vetzuren. Tonijn, zalm en makreel zijn ook rijk aan omega-3 vetzuren, hoewel je voor 2 g omega-3 ongeveer 250 g zalm nodig hebt. In andere conventionele vissoorten zijn de omega-3-gehaltes vrij laag. Je moet bijvoorbeeld 1,5 kg forel consumeren om 2 g omega-3 op te nemen.

Doorslaggevend voor de kwaliteit van de algenolie is de juiste selectie van de grondstof – de algen. De microalg Schizochytrium sp. vormt de basis voor onze veganistische algenolie. Dit type alg is een mariene microalg en bestaat uit microscopische eencellige algen. Deze algensoort komt oorspronkelijk uit mangrovebossen aan tropische kusten. Hij voedt zich uitsluitend met organisch en plantaardig materiaal, zoals dode bladeren. Het bijzondere aan deze alg is dat hij de twee zo belangrijke mariene omega-3 vetzuren, DHA en EPA, vormt.

De therapeutische dosis is meer dan 2000 mg omega-3 vetzuren per dag. Dit komt overeen met één theelepel Omega-3 Vegan Oil. Deze aanbevolen dosering is gebaseerd op de empirische waarden van meer dan 3000 vetzuuranalyses en wordt daarom als empirisch getest beschouwd.


Daarom geldt voor de preventieve verzorging van je lichaam een dagelijkse inname van één theelepel Omega-3 Vegan.

Kinderen en tieners kunnen de Omega-3 Vegan ook zonder problemen innemen. Hier moet de volgende vuistregel in acht genomen worden: 2.000 mg omega-3 vetzuren (1 theelepel/5 ml) zijn geschikt voor een volwassen persoon die 70 kg of meer weegt. Voor een kind van 35 kg resulteert 1/2 theelepel Omega-3 per dag of 1 theelepel om de 2. dag.<


Speciaal voor de behoeften van kinderen hebben we Omega-3 Kids ontwikkeld. Voor een goede ontwikkeling van een kind zijn de twee mariene omega-3 vetzuren EPA en DHA belangrijk. Daarom bevat Omega-3 Kids een combinatie van kabeljauwolie (rijk aan DHA) en visolie (rijk aan EPA) in een geschikte verhouding – als visvrij alternatief is Omega-3 Vegan perfect geschikt.

Eén fles Omega-3 Vegan bevat 100 ml. Met de aanbevolen dagelijkse dosis van 5 ml (1 theelepel) per dag. Één fles is ongeveer 20 dagen houdbaar. Het ongeopende flesje moet worden bewaard op een droge plaats en niet boven 25 °C. Eenmaal geopend moet u het flesje in de koelkast bewaren en binnen 30 dagen consumeren.

Het van nature aanwezige jodium wordt aanzienlijk uitgefilterd tijdens het zachte zuiveringsproces. Laboratoriumanalyses van NORSAN Omega-3 Vegan bevestigen een jodiumgehalte van < 1 µg per aanbevolen dagelijkse dosis (5 ml).

Een dagelijkse dosis, 1 theelepel/5 ml, bevat 2.000 mg Omega-3 en 20µg vitamine D3/800 IU.


De vitamine D in Omega-3 Vegan is veganistisch. De veganistische vitamine D wordt verkregen uit korstmossen (lichen). Dit zijn gemeenschappen van schimmels en één of meer fotosynthetische partners (bijv. groene algen, cyanobacteriën).

BESTELLING

Shipping within Germany or to Austria is done with DHL. Free shipping from an order value of 30.00 €. If the minimum order value is not reached, shipping costs of 4,00€ will be charged. For that please visit our German website norsan.de


Voor alle andere Europese landen rekenen we verzendkosten van 5,00€, voor een factuurbedrag tot 49,00€. Daarna is verzending en bezorging gratis.


Levering naar Zwitserland is niet mogelijk. Je kunt rechtstreeks in Zwitserland bestellen via onze distributeur www.swissmedicalplus.ch!

Levering in Zwitserland is niet mogelijk. U kunt rechtstreeks in Zwitserland bestellen via onze distributiepartner www.swissmedicalplus.ch.

Als u deze melding van DHL hebt ontvangen, zijn uw goederen beschadigd tijdens de levering. Dit is meestal een gebroken fles of iets dergelijks. De levering wordt dan door DHL opnieuw verpakt en naar ons teruggestuurd. U kunt direct na ontvangst van de informatie van DHL contact met ons opnemen en wij zullen uw bestelling opnieuw versturen.

Als u uw bestelling binnen 5 werkdagen nog niet hebt ontvangen, stuur ons dan een korte feedback zodat we samen de actuele status van uw pakket bij DHL of bij ons (030 555 788 990 of per e-mail: post@norsan.de) kunnen volgen.

Als uw pakket, de goederen of de factuur niet aan uw verwachtingen voldoen of als u algemene vragen hebt over uw ontvangen bestelling, neem dan rechtstreeks contact met ons op: per e-mail post@norsan.de of per telefoon: +49 30 555 788 990.

We bieden verschillende bestelmogelijkheden:

 • Via de online winkel: plaats de producten van uw keuze in het winkelmandje, vul uw gegevens en de gewenste betaalmethode in, bevestig de bestelling en enkele dagen later ontvangt u uw omega-3 oliën of capsules.
 • Telefonisch: U kunt te allen tijde telefonisch een bestelling bij ons plaatsen. Ongeacht of u voor de 1e keer bij ons koopt of niet. Als u ons telefonisch niet kunt bereiken, laat dan een bericht of uw bestelling achter, op ons antwoordapparaat. We bellen u dan zo snel mogelijk terug of nemen de bestelling direct in behandeling. Ons telefoonnummer: +49 30 555 788 990
 • Via e-mail: Stuur ons gerust uw bestelling per e-mail, deze wordt direct verwerkt. Natuurlijk zullen we uw bestelling bevestigen. Ons e-mailadres: bestellingen@norsan.nl
 • By order card: You are also welcome to place your order by mail. Either with a NORSAN order card or a card/letter of your choice. Our address: NORSAN GmbH, Gubener Str. 47, 10243 Berlin.
Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00