GRATIS verzending vanaf € 49
KORTING op 3 producten

Kabeljauwolie

NORSAN Kabeljauwolie

Noorse Tran van de Noord-Atlantische Oceaan

Van de kust van Noorwegen

NORSAN Kabeljauwolie wordt verkregen uit in het wild gevangen vis van de kust van Noorwegen ten noorden van de poolcirkel. De kabeljauwvisserij heeft een lange traditie in deze regio met het grootste kabeljauwbestand ter wereld. Deze bestanden zijn onderhevig aan bijzonder strenge en duurzame regels onder de Noorse wetgeving. De afgelopen jaren is Noorwegen erin geslaagd duidelijke en positieve overeenkomsten te sluiten met zijn buurlanden (vooral IJsland en Rusland), waarbij controle-instrumenten zijn ingevoerd die de vroegere gebruikelijke ongeoorloofde visserij vrijwel hebben uitgebannen. Als gevolg daarvan zijn er recordhoeveelheden kabeljauw in de Noordzee. Ja, sinds de Tweede Wereldoorlog heeft de Noorse Visserij Autoriteit geen grotere hoeveelheid gemeten dan in de afgelopen jaren.

Het “witte goud” uit Noorwegen

Kabeljauw, het “witte goud” uit Noorwegen, bevat een hoge hoeveelheid omega-3 vetzuren, vooral omega-3 DHA. NORSAN Kabeljauwolie is het eindproduct na een zacht extractie-, filtratie- en zuiveringsproces. Vanaf de visvangst, die direct voor de kust plaatsvindt, duurt het slechts enkele uren om de vis te verwerken. Nieuwe apparatuur met een strikt zuurstofvrije omgeving resulteert in een olie van hoge kwaliteit. De TOTOX-waarde – oxidatiewaarde, die ook als “versheidswaarde” functioneert (extra laag – extra vers) – ligt in het lage 3-5 bereik, wat een hoge versheid van de olie belooft.

Natuurlijke kabeljauwolie van wildvang

Een natuurlijke visolie zoals NORSAN Kabeljauwolie bevat een breed spectrum van wel 50 verschillende vetzuren. In een geconcentreerd visolieproduct wordt deze natuurlijke samenstelling vernietigd. In plaats daarvan krijgt u geconcentreerde olie, die het voordeel heeft van een hoger percentage omega-3. Dit is echter een chemisch, door de mens gemaakt product dat niet in visolie voorkomt. Er is nog weinig bekend over hoe de (bewerkte) geconcentreerde olie in het lichaam na consumptie evolueert, in het bijzonder met betrekking tot het mogelijke negatieve oxidatierisico. Om dezelfde goede effecten te bereiken als bij het consumeren van vette vis, worden natuurlijke, niet-geconcentreerde producten aanbevolen.

“Laat uw voeding zo natuurlijk mogelijk zijn” is een leidend principe bij NORSAN. Het lichaam heeft voldoende inname van bepaalde voedingsstoffen nodig, maar dit moet op de meest natuurlijke manier gebeuren. De natuur biedt meestal de beste oplossingen. De effectief gereinigde, maar toch natuurlijke levertraan biedt hierbij een waardevolle optie. De NORSAN Omega-3 Arktis is een natuurlijke levertraan met een natuurlijk hoog omega-3 gehalte.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is belangrijk en zit van nature diep geworteld in onze filosofie en manier van werken. We waarderen het zeer dat we de hoogwaardige grondstoffen uit de zee kunnen oogsten. Maar dit gaat ook gepaard met de verantwoordelijkheid om zo harmonieus mogelijk om te gaan met het mariene milieu. Duurzaamheid en behoud van visbestanden is voor ons een topprioriteit bij de keuze van onze ruwe oliën. Ons werk is gebonden aan strikte ethische en formele regels.

NORSAN Kabeljauwolie heeft het certificaat “Vriend van de zee” ontvangen.

  • Onze producten zijn afkomstig van visbestanden die niet worden overbevist.
  • Preventie van vispraktijken waarbij bedreigde soorten als bijvangst worden gevangen.
  • Vermindering van vispraktijken die een negatieve impact hebben op het ecosysteem.
  • De visserij en oliewinning is energie-efficiënt.
  • Praktijken omvatten hoge standaarden van sociale verantwoordelijkheid.

NORSAN producten met kabeljauwolie

Noorse Tran van de Noord-Atlantische Oceaan

Laat een reactie achter

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00