GRATIS verzending vanaf € 49
KORTING op 3 producten

Algenolie

NORSAN-algenolie

Plantaardige omega-3 – 100% veganistisch

Microalg Schizochytrium

De algea-olie wordt gewonnen uit de micro-alg Schizochytrium sp., die een hoog gehalte aan de omega-3 vetzuren DHA en EPA heeft. De meeste algea-oliën (tot nu toe ontwikkeld) bevatten alleen DHA. Ons lichaam heeft echter zowel DHA als EPA nodig, dus met Schizochytrium sp. hadden we de juiste grondstof voor de NORSAN Omega-3 Vegan olie en capsules.

Duurzaamheid

Algea olie is het duurzame antwoord voor een voldoende inname van omega-3 vetzuren.

De mariene habitats hebben een natuurlijke limiet aan de hoeveelheid vis die kan worden gevangen zonder de visbestanden en het mariene milieu te belasten. Aan de andere kant is er een grote behoefte aan omega-3 vetzuren, aangezien 9 van de 10 mensen een aanzienlijk omega-3 tekort hebben.

De oplossing ligt in algenolie, omdat deze in kunstmatig zeewater gekweekt wordt en er daarom is er geen echte limiet is aan de hoeveelheid die gekweekt kan worden. Aangezien deze microalgen ook de voedingsbasis vormen voor vissen en krill, is het consumeren van algea-olie een stap (of twee) verder en gaat het rechtstreeks naar de bron.

Plantaardige algenolie – 100% veganistisch

NORSAN algenolie is een 100% plantaardige olie en daarom geschikt voor een veganistisch dieet. De algenolie wordt geproduceerd in andere faciliteiten dan die voor visolie. Met een hoog gehalte aan zowel de mariene omega-3’s DHA en EPA, biedt NORSAN algenolie een echt veganistisch alternatief voor het consumeren van vis of visolie.

Extractie

De alg wordt gekweekt in kunstmatig zeewater en vervolgens in een waterige omgeving gefermenteerd. De ruwe olie wordt geëxtraheerd met behulp van een centrifuge. Het proces is bijzonder zacht voor de vetzuren. NORSAN Algenolie wordt geproduceerd in een zuurstofvrije verwerkingsomgeving, zodat onze olie optimaal beschermd is tegen oxidatie. De kweek van de algen maakt de algenolie ook zeer arm aan vervuilende stoffen. We hebben een moderne installatie gebruikt die de olie op een unieke manier filtert.

LAGE TOTOX-WAARDE

De algea-olie heeft een zeer lage oxidatiewaarde. Oxidatie veroorzaakt een onaangename geur en heeft een negatieve invloed op de smaak. De oxidatiewaarde (TOTOX-waarde) kan worden gezien als een “versheidswaarde”; hoe lager de waarde, hoe verser de olie. Voor de algea-olie varieert de TOTOX-waarde tussen 3 en 5, wat duidt op een zeer hoge versheid.

NORSAN veganistische producten

Plantaardige omega-3 – 100% veganistisch

 

Laat een reactie achter

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00