GRATIS verzending vanaf € 49
KORTING op 3 producten

NORSAN visolie

NORSAN visolie

100% natuurlijke visolie uit wilde vangst

De visvangsten worden zorgvuldig geselecteerd aan de hand van de volgende basiscriteria:

 • Vismethode, duurzaamheid en visgebied
 • Extractie en zuivering van de visolie
 • Bijzonder voordelige analytische parameters zoals TOTOX-waarde, zware metalen en PCB’s

De NORSAN visolie kan als de beste omega-3 olie voor therapeutische doeleinden worden beschouwd:

 • Hoog aandeel omega-3 vetzuren (tot 35%)
 • Een bijzonder hoog gehalte aan omega-3 EPA en een verhouding van minstens 2:1 ten opzichte van omega-3 DHA

Om de hoge eisen op het gebied van kwaliteit en eigenschappen van onze NORSAN visolie te garanderen, letten we bij de vangst van de vis op strenge normen. Deze worden gecontroleerd en gecertificeerd door onafhankelijke organisaties zoals IFOS (5 sterren) en Friend of the Sea. De olie is afkomstig van wilde vangst van kleine vissen zoals makreel, ansjovis en sardines.

Natuurlijke visolie van wilde vangst

“Houd uw voeding zo natuurlijk mogelijk”. Met dit principe als leidraad gebruiken we altijd – en zonder uitzonderingen – het natuurlijke visoliecomplex van de vis, en nooit chemisch veranderde visolieconcentraten. Dit natuurlijke visoliecomplex bevat een hoog percentage tot 35% van de waardevolle omega-3 vetzuren.

Een natuurlijke visolie zoals de NORSAN Total bevat meer dan 50 verschillende vetzuren. In een geconcentreerd visolieproduct wordt deze natuurlijke samenstelling vernietigd om het aandeel omega-3 te vergroten. Er is weinig bekend over hoe deze geconcentreerde oliën zich in het lichaam na consumptie gedragen. Natuurlijke, niet-geconcentreerde producten worden aanbevolen om dezelfde goede effecten te bereiken als bij het consumeren van vette vis. Dit is diep geworteld in onze overtuigingen en filosofie, dus we trappen nooit in de verleiding om concentraten toe te passen.

Extractie en zuivering

De ruwe olie wordt verkregen door de vis voorzichtig te verhitten en te persen. De toepassing van hitte is helaas onvermijdelijk in deze stap. In combinatie met vacuümdruk worden de vetzuren echter in hun natuurlijke vorm bewaard.

Een zuurstofvrije verwerkingsomgeving is gegarandeerd voor NORSAN visolie, zodat onze olie optimaal beschermd is tegen oxidatie. Oxidatie veroorzaakt een visgeur en heeft een onaangenaam effect op de smaak. De TOTOX-waarde – de oxidatiewaarde of “versheidswaarde” van de olie (hoe lager, hoe verser) – ligt meestal in de lage range van 10 tot 13, wat de versheid van de olie bevestigt.

Omdat het mariene milieu helaas steeds meer door zware metalen en chemicaliën vervuild raakt, krijgen de bewoners deze vervuilende stoffen ook binnen via hun voeding. Daarom is het noodzakelijk om de rauwe visolie zorgvuldig te reinigen en alle mogelijke schadelijke stoffen te verwijderen.

Hiervoor gebruiken we een moderne faciliteit in Noorwegen, die op een unieke manier zorgt voor de filtratie en zuivering van zware metalen, verontreinigende stoffen en PCB’s uit de olie en tegelijkertijd de kwaliteiten van de visolie behoudt. Het speciale raffinageproces is gebaseerd op een effectieve en unieke 3-voudige reiniging tijdens de eerste 3 processtappen.

Terwijl de gebruikelijke procedures in de industrie slechts vertrouwen op een grove reiniging in 2 stappen, voeren wij ook een speciale microdestillatie uit waarbij de resterende verontreinigende stoffen nauwkeurig worden uitgefilterd.

Duurzaamheid en kwaliteit

NORSAN visolie is FOS gecertificeerd en wordt verkregen uit vis die afkomstig is uit wateren die door FOS als duurzaam gecertificeerd zijn. FOS criteria zijn onder andere dat:

 • Olie afkomstig van visbestanden die niet overbevist worden.
 • Preventie van vispraktijken waarbij bedreigde soorten als bijvangst worden gevangen.
 • Vermindering van vispraktijken die een negatieve impact hebben op het ecosysteem.
 • De visserij en oliewinning zijn energie-efficiënt.
 • Praktijken omvatten hoge standaarden van sociale verantwoordelijkheid.

We waarderen het feit dat we de hoogwaardige grondstoffen uit de zee kunnen oogsten. En we zijn ons bewust van onze verantwoordelijkheid ten opzichte van de zee in deze rol. Daarom beschouwen we duurzaamheid en het behoud van visbestanden als de belangrijkste criteria bij het selecteren van de olie. We werken volgens strikte ethische en formele regels.

We volgen een volledige transparantie met betrekking tot testresultaten en laboratoriumrapporten. Klik op de volgende knop om de certificaten van onze grondstoffen en eindproducten te bekijken.

Waarom is een hoog EPA-gehalte belangrijk?

Omega-3 EPA vetzuren zijn van centraal belang bij het beheersen van ontstekingsprocessen in het lichaam.

 • Omega-3 EPA vetzuren zijn het beginpunt van het ontstekingsremmende hormoon prostaglandines type 3 (PGE3). Als eicosanoïde is dit hormoon de antagonist van het ontstekingshormoon prostaglandine type 2 (PGE2), waarvan het omega-6 vetzuur (arachidonzuur) het uitgangsmateriaal is. Op deze manier remt EPA de ontstekingsbevorderende effecten van PGE2 uit arachidonzuur. Kanttekening: Aspirine pakt ook de symptomen van PGE2 aan.
 • EPA kan worden omgezet in DHA. Dit vetzuur heeft ook ontstekingsremmende functies.
 • Een hoog aandeel omega-3 EPA in het lichaam vertraagt de omzettingscapaciteit voor de omega-6 vetzuren (omega-3 en omega-6 delen de omzettingscapaciteit in het lichaam). Dit indirecte effect remt dus de vorming van het omega-6 arachidonzuur in het lichaam.

De verhouding tussen EPA en DHA in Omega-3 Total is ongeveer 2: 1. Dit heeft bewezen effectief te zijn in het balanceren van een omega-6/3 onevenwicht in het lichaam (gebaseerd op meer dan 3.000 individuele vetzuuranalyses in Duitsland).

Producten met NORSAN visolie

Natuurlijke wildgevangen visolie van duurzame visserij

 

Laat een reactie achter

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00