GRATIS verzending vanaf € 49
KORTING op 3 producten

Olijfolie

De beste olijfolie ter wereld?

Biologische virgin olijfolie rijk aan polyfenolen

De beste olijfolie ter wereld?

De olijfolie die wordt gebruikt in onze Total olie, Vegan olie en KID’s olie wordt door Oro del Desierto geproduceerd. De olijfboer Rafael en zijn gezin werken volgens strenge ecologische richtlijnen. Zijn uitstekende olijfolie wint regelmatig topprijzen. We zijn er trots op dat we deze gewaardeerde olijfolie in onze producten mogen gebruiken. Alleen het allerbeste is goed genoeg.

De olijfgaarden liggen in een kleine vallei in Tabernas (Almería) in Zuid-Spanje, vlakbij Málaga, waar er meer dan 3000 zonuren per jaar zijn en het droge, stabiele klimaat leidt tot dit bijzondere product. De geografische ligging is ook uniek, omdat er rechtstreeks vanuit de bergketen (Sierra Nevada) geïrrigeerd wordt.

We bezoeken Rafael regelmatig op zijn olijfgaard. Niet alleen omdat het daar zo mooi is, maar ook omdat we denken dat een persoonlijke en goede relatie goed is voor een hoge en constante kwaliteit.

“Oro del Desierto” is niet alleen biologisch en rijk aan polyfenolen, maar smaakt ook fantastisch – met een vleugje peper, zoals alle goede olijfoliën.

De olijven worden direct na de oogst geperst, meestal binnen 2 uur.

Sinds kort verkopen we ook de pure olijfolie van Oro del Desierto in een fles van 500 ml.

Gezondheidsvoordelen van olijfolie bevestigd door wetenschappelijke studies

Olijfolie speelt een belangrijke rol in voedingsfilosofieën. Verschillende wetenschappelijke studies hebben de gezondheidsvoordelen van regelmatige inname van olijfolie bevestigd. En toch zijn niet alle olijfoliën hetzelfde.

Een olijfolie van hoge kwaliteit wordt door veel factoren gekenmerkt.
Ten eerste garandeert biologische landbouw een managementsysteem gericht op het verkrijgen van voedsel van de hoogste kwaliteit, met respect voor het milieu en behoud van de vruchtbaarheid van de bodem, zonder gebruik te maken van chemische producten. Bovendien moet de tijd tussen de oogst en het persen kort zijn, in het beste geval binnen dezelfde dag. Een korte tijd tussen de oogst en het persen garandeert ook een hoger gehalte aan polyfenolen (antioxidanten). Hoe meer polyfenolen er in de olie zitten, hoe beter de olie bijdraagt aan de bescherming tegen vrije radicalen.

En last but not least moet een goede olijfolie natuurlijk lekker smaken.

Producten met NORSAN olijfolie

Biologisch en rijk aan polyfenolen

Laat een reactie achter

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00