GRATIS verzending vanaf € 49
KORTING op 3 producten

NORSAN-reguleringsstudie

NORSAN-reguleringsstudie

TOENAME OMEGA-3 INDEX MET NORSAN OMEGA-3 TOTAAL

61% toename van omega-3-index in erytrocyten door omega-3-supplementatie met NORSAN Omega-3 Totaal (visolie)

Achtergrond:

De omega-3 vetzuren EPA en DHA hebben ontstekingsremmende eigenschappen en zijn belangrijk voor de ontwikkeling en functie van centrale organen zoals de hersenen en de ogen. Bovendien is een hoge omega-3-index positief voor de cardiovasculaire gezondheid. In een wetenschappelijke publicatie van Albert et al. wordt geconcludeerd dat een risicovermindering tot 90% voor plotselinge hartdood kan worden verwacht bij een hoge omega-3-index (meer dan 8%) in vergelijking met een lage omega-3-index (minder dan 4%).

De voordelen van omega-3 vetzuren voor de gezondheid zijn in sommige wetenschappelijke studies in twijfel getrokken. Dit is niet verwonderlijk, aangezien verschillende factoren cruciaal zijn voor de opname in het lichaam, en dus het effect, van omega-3 vetzuren. Hieronder vallen productspecifieke factoren zoals voldoende dosering en de kwaliteit van de olie, maar ook individuele factoren en of de inname samen met een maaltijd of op een “lege” maag gebeurt.

De verwarring is voornamelijk te wijten aan het feit dat de supplementatie van omega-3 niet noodzakelijk het gewenste effect op de omega-3-index heeft. Voor een induviale persoon zou het doel niet moeten zijn om zomaar een supplement te nemen, maar om voldoende omega-3 vetzuren in zijn/haar lichaam te hebben. De NORSAN-producten volgen deze methodische aanpak en kunnen bewijzen dat onze producten de omega-3-index op de beoogde manier beïnvloeden.

Methodologie:

Mannelijke en vrouwelijke patiënten ouder dan 18 jaar werden door de behandelend arts geïnformeerd over de mogelijkheid van deelname. Voorwaarde voor deelname was een eerdere vetzuuranalyse uitgevoerd door het laboratorium Omegametrix GmbH in Martiensried. De vetzuuranalyse is een geteste en gedocumenteerde analysemethode met een hoge stabiliteit van de analysewaarden, waaronder de HS Omega-3 Index®. Patiënten die in de afgelopen 3 maanden een omega-3 product hadden gebruikt, werden uitgesloten. De observatieperiode voor de toepassing werd vastgesteld op 4 maanden (tolerantieperiode van 3,5 tot 5 maanden). Tijdens deze periode bedroeg de dagelijkse inname 8 ml NORSAN Omega-3 Totaal, wat overeenkomt met een dosis van 2.000 mg omega-3. Na 4 maanden werd een nieuwe vetzuuranalyse uitgevoerd en de HS-Omega-3 Index®. Op basis van de vetzuuranalyse die aan het begin en aan het einde van de toepassingsobservatie werd uitgevoerd, konden de resultaten statistisch worden geëvalueerd. De studie liep van 2018 tot 2020.

Het resultaat:

Gemiddeld steeg de Omega-3 Index® met 61 % van een basiswaarde van 5,2 % tot een Omega-3 Index® van 8,4 %. Bij 20 van de 33 deelnemers was de HS-Omega-3-Index® na afloop van de studie in het optimale bereik van ≥8 %. Slechts bij 6 patiënten kon geen of slechts een lichte stijging van de HS-Omega-3-Index® worden vastgesteld. De reden hiervoor zou mogelijk de inname op een lege maag of inconsistente inname tijdens de inname periode kunnen zijn.

Laat een reactie achter

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00