GRATIS verzending vanaf € 49
KORTING op 3 producten

Omega-3 Total Producten

Absoluut de beste

Optimale regulatie van de omega-3-index

Total olie: De oorsprong van Norsan

NORSAN’s reis in de wereld van omega-3 begon met Omega-3 Total. De klassieker onder de producten werd ontwikkeld voor de optimale regulering van de omega-3 voorziening. Vanuit het oogpunt van nutritionele geneeskunde biedt de samenstelling het optimale pakket: een EPA-rijke, natuurlijke en gezuiverde visolie, polyfenolen uit een koudgeperste, biologisch geteelde olijfolie en een dagelijkse portie vitamine D3. We vervangen de olijfolie in het capsuleproduct door een extract van rozemarijn.

Gemiddeld 9 op de 10 mensen hebben een tekort aan omega-3. De NORSAN Omega-3 Total olie biedt een dagelijkse dosis van 2.000 mg omega-3 wat voldoende is om een omega-3 tekort te reguleren.

Het is bewezen dat Omega-3 Total olie een positief en aanzienlijk effect heeft op de HS-Omega-3-Index.

Lees hier de volledige studie over de regeling.

Norsan Omega-3 Total – Visolie rijk aan omega-3

De NORSAN Total visolie is afkomstig van in het wild gevangen kleine vissen zoals sardines, makreel en ansjovis. De olie heeft een natuurlijk hoog omega-3 gehalte, vooral omega-3 EPA. De hele vis wordt gebruikt voor de olie, dus het is geen bijproduct.

Het omega-3 vetzuur EPA heeft de speciale eigenschap om ontstekingen in ons lichaam te voorkomen en op te lossen.

Ontstekingen in het lichaam zijn een natuurlijke reactie op externe prikkels, zoals binnendringende bacteriën. Dit helpt het immuunsysteem zijn werk te doen. Zodra de ontsteking zijn taak heeft volbracht, moet deze afnemen. Hiervoor hebben we eicosanoïden nodig, vooral de ontstekingsremmende die uit het omega-3 vetzuur EPA komen. Een goede aanvoer van EPA is essentieel. Zonder voldoende EPA kunnen we ontstekingen niet goed reguleren, wat op de lange termijn tot “stille” ontstekingen in het lichaam leidt.

De visolie in Omega-3 Total wordt gewonnen uit kleine vette vissen zoals ansjovis, makreel en sardines – allemaal rijk aan omega-3, vooral EPA. Als je de beste olie voor je lichaam wilt, dan is de Total olie het juiste antwoord.

Een zuurstofvrije verwerkingsomgeving is gegarandeerd voor NORSAN Total visolie, zodat onze olie optimaal beschermd is tegen oxidatie. Oxidatie veroorzaakt visgeur en heeft een onaangenaam effect op de smaak. De TOTOX-waarde – oxidatiewaarde of “versheidswaarde” van de olie (hoe lager hoe verser) – ligt in het lage bereik, wat de hoge versheid van de olie bevestigt.

Voor deze zuivering gebruiken we een moderne fabriek in Noorwegen, die de olie op unieke wijze filtert en zuivert van zware metalen. De olie wordt gefilterd en gezuiverd van zware metalen, verontreinigende stoffen en PCB’s en behoudt tegelijkertijd de kwaliteiten van de visolie. Het speciale raffinageproces is gebaseerd op een effectieve en unieke 3-voudige zuivering tijdens de eerste 3 processtappen.

Terwijl conventionele processen in de industrie alleen vertrouwen op reiniging in twee stappen, voeren we daarnaast een speciale microdistillatie uit, die alle resterende verontreinigende stoffen precies uitfiltert.

WAARDEVOLLE COMBINATIE:
OLIJFOLIE + VISOLIE

De speciale combinatie van een omega-3 rijke visolie en een polyfenolrijke olijfolie is een waardevolle symbiose gebleken.

Tijdens het zuiveringsproces gaan veel van de belangrijke secundaire voedingsstoffen verloren, waaronder natuurlijke antioxidantverbindingen. In een wetenschappelijk onderzoek aan de Universiteit van Tromsø heeft prof. Bjarne Østerrud aangetoond dat het ontstekingsremmende effect van visolie en het positieve effect op het bloed de combinatie met polyfenolrijke olijfolie versterken.

De onderzoekers vermoeden dat de polyfenolen in de olijfolie de gevoelige omega-3 in het lichaam beschermen tegen zuurstofmoleculen en vrije radicalen. De polyfenolen lijken als een buffer te werken en de aanvallers onschadelijk te maken door hun antioxiderende werking. Op deze manier bereiken de omega-3 vetzuren onbeschadigd hun plaats van werking en kunnen daar hun (ontstekingsremmende) werk doen.

CERTIFICERINGEN

Friend of the Sea (FOS)

NORSAN Total visolie is Friend of the Sea (FOS) gecertificeerd, wat garandeert dat de olie afkomstig is van duurzame visserij.

  • Onze producten zijn afkomstig van visbestanden die niet worden overbevist.
  • Preventie van visserijpraktijken waarbij bedreigde soorten als bijvangst worden gevangen.
  • Vermindering van vispraktijken die een negatieve impact hebben op het ecosysteem.
  • De visserij en oliewinning zijn energie-efficiënt.
  • Praktijken omvatten hoge normen van sociale verantwoordelijkheid.

IFOS (5 sterren)

IFOS-certificering (The International Fish Oil Standards Program) is een onafhankelijk test- en certificeringsprogramma voor visoliën. Het programma test de eindproducten.

IFOS stelt wereldwijd de hoogste normen voor zuiverheid, werkzaamheid en versheid. Omega-3 supplementen worden geëvalueerd op basis van 5 criteria. Onze NORSAN visoliën voldoen volledig aan al deze criteria. Om deze reden heeft IFOS aan elk van de NORSAN vloeibare visoliën en capsules de hoogste beoordeling toegekend.

Laat een reactie achter

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00