GRATIS verzending vanaf € 49
KORTING op 3 producten

Vegan Omega-3

Algea-olie is de toekomst

Algea-olie rijk aan Omega-3 – 100% vegan

Vegan omega-3 rechtstreeks van de bron

Microalgen vormen met hun unieke fotosynthese de basis van ons bestaan. Ze bevatten essentiële voedingsstoffen zoals omega-3 vetzuren, die indirect via vis en zeevruchten in onze voeding terechtkomen. Algen- of zeewierolie is zo’n goed alternatief voor visconsumptie. Het stelt ons in staat om direct naar de bron te gaan!

Hoewel algen vormen een belangrijke basis in onze voedselketen, weten we nog steeds heel weinig over hen. Dit verandert snel door de toenemende inspanningen op het gebied van onderzoek en ontwikkeling. Er bestaan naar schatting 1 miljoen verschillende algensoorten, dus de onderzoekstaak is enorm en vereist geduld. De algen Chlorella en Spirulina zijn al enkele jaren bekend, maar deze algensoorten hebben slechts een onbeduidend gehalte aan omega-3. Met de ontdekking van de alg Schizochytrium hebben we een omega-3 rijke alge beschikbaar, die een reëel alternatief is voor de visconsumptie. Er wordt verwacht dat er in de toekomst meerdere algensoorten met een hoog omega-3-gehalte ontdekt zullen worden.

Hooggedoseerde algenolie is niet alleen een goed alternatief voor visconsumptie, maar misschien ook de enige manier voor een wereldwijde voorziening van omega-3 vetzuren voor de bevolking. Zoals we weten hebben duurzame visserijen hun natuurlijke beperkingen. Gekweekte algen bieden daarentegen een duurzaam alternatief. Goed voor onze gezondheid. Goed voor de oceanen.

NORSAN Algea olie

NORSAN algenolie wordt gewonnen uit de microalg Schizochytrium sp. Deze algensoort bestaat uit microscopisch kleine eencellige algen. Ze zijn bijzonder rijk aan de veganistische omega-3 vetzuren DHA en EPA.

De alg wordt gekweekt in kunstmatig zeewater en vervolgens gefermenteerd in een waterige omgeving. De ruwe olie wordt geëxtraheerd met behulp van een centrifuge. Het proces is bijzonder zacht voor de vetzuren. NORSAN algenolie wordt geproduceerd in een zuurstofvrije verwerkingsomgeving zodat onze olie optimaal beschermd is tegen oxidatie. Oxidatie veroorzaakt een onaangename geur en heeft een negatieve invloed op de smaak. De oxidatiewaarde (TOTOX-waarde) – ook wel de “versheidswaarde” genoemd (hoe lager, hoe verser) – ligt in het lage bereik van 4 en illustreert dus de hoge versheid van de algenolie. Door de kweek van de algen is de algenolie ook zeer arm aan vervuilende stoffen.

Het productieproces van onze zeewierolie is duurzaam en milieuvriendelijk. De zeemicroalgen die we gebruiken in Omega-3 Vegan komen niet rechtstreeks uit de zee. Ze worden gekweekt in grote containers in kunstmatig zeewater. Dit spaart grondstoffen uit de zee en behoudt de voedselbasis voor de vissen. De vissen verrijken hun omega-3-gehalte ook met algen. Op deze manier verstoren we het natuurlijke ecosysteem van de zee niet en worden de hulpbronnen van vis en krill gespaard.

WAT IS HET VERCHIL MET LINEZADOLIE?

Zowel algenolie als lijnzaadolie zijn plantaardige bronnen van omega-3 vetzuren. Lijnzaadolie bevat echter alleen alfa-linoleenzuur (ALA), een voorloper van EPA en DHA. De omzetting van ALA in de waardevollere EPA- en DHA-vetzuren vindt in het lichaam slechts in kleine mate plaats. De regulering van een tekort aan EPA/DHA lukt daarom niet door de inname van lijnzaadolie alleen. Daarentegen worden de “mariene” omega-3 vetzuren EPA en DHA gevonden in sommige algenoliën.

Laat een reactie achter

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 artikelen - 0,00