Superfood salade met omega-3

Deze superfood salade met Omega-3 zit boordevol voedingsstoffen en is snel te bereiden, wat het perfect maakt voor een snelle lunch of diner. De knapperige textuur van venkel, witte kool en wortelen wordt gecombineerd met een heerlijke dressing van extra vierge olijfolie, appelciderazijn, witte balsamicoazijn, tahini, mosterd en honing, op smaak gebracht met een snufje zout en peper. Geroosterde kikkererwten, gekruid met kerriepoeder en olijfolie, voegen een knapperige textuur en hartige smaak toe, terwijl gekiemde zonnebloempitten, verse peterselie en dille de salade een heerlijke finishing touch geven. Geniet van deze kleurrijke en smaakvolle salade als een voedzame toevoeging aan uw maaltijd, of als een gezonde lunch op zichzelf. Voor uw dagelijkse dosis omega-3 raden we u onze Omega-3 total olie. Probeer het uit!
Ingrediënten voor ongeveer 6 porties
Salade
– 1 venkel
– 1/2 kleine witte kool
– 2 middelgrote wortelen
Dressing
– 5 el extra virgin olijfolie
– 2 el appelciderazijn
– 1 el witte balsamicoazijn
– tahini
– mosterd
– honing
Snufje zout & peper naar smaak
Geroosterde kikkererwten
– 1 pot gekookte kikkererwten
– 1 el kerriepoeder
– Olijfolie
– Peper & zout naar smaak
Toppings:
– 1 handvol gekiemde zonnebloempitten
– verse peterselie
– 1 handvol verse dille
1 eetlepel NORSAN per portie Omega-3 Total, 1 el NORSAN Omega-3 Noordpool of 1 theelepel NORSAN Omega-3 Vegan Olie
Voorbereiding:
- Was de groenten en snijd in fijne reepjes. Doe in een kom en meng met 1/2 theelepel zout. Kneed kort met uw handen en zet apart.
- Meng de kikkererwten met olijfolie en kruiden en bak ze in de oven of airfryer. Bak in de airfryer op 170°C gedurende ongeveer 15 minuten, af en toe omscheppen.
- Was en hak de dille en peterselie fijn en zet apart.
- Bereid de dressing en meng met de groenten. Voeg de geroosterde kikkererwten, kruiden, toppings en NORSAN Omega-3 olie toe en serveer.
Eet smakelijk 🙂